top of page
  • Forfatters billedeGruppe 3

Dag 6: I Gong Fu'ens tegn

Opdateret: 8. apr. 2019

21 marts: Mahua og Gong Fu Kian Latifi

Efter en fantastisk dag på muren er vi alle sammen en smule trætte.

I dag skal vi besøge museet for den nationalt elskede og lokalt berømte delikatessen ”Mahua”.

Mahua er en kinesisk snack som oprinder fra det kendte ”18th street Mahua” i Tianjin.

På museet oplever vi alt fra Mahuas oprindelse, til hvordan man i dag tilbereder Mahua.

De er i Tianjin dybt stolte og beærede over deres Mahua.

Selvom historien om en ydmyg koks rejse igennem Kina for at finde de ”bedste ingredienser” er hyggelig, er den næste del af turen særligt spændene.

Vi skal nemlig besøge den lokale Gong Fu skole (Ja sådan staver man til det i Kina), som er en af de mest eftertragtede Gong Fu skoler i Verden.

Skolen er grundlagt af den lokale Gong Fu mester Huo Yuanjia, og dagen i dag er det hans barnebarn som leder skolen.

Eleverne her starter helt nede fra 6års alderen, og det koster omtrent 60kr OM DAGEN at bo og gå på skolen. Dette er dog ikke til at se på værelserne som alle sammen byder på 2-3 centimeters tykke madrasser.

Her består elevernes hverdag udelukkende af Gong Fu træning og træning af egenskaber dertil, og det er til at se på eleverne for de ligner alle sammen biroller i en Bruce Lee film. De er VANVITTIGT dygtige og samtidig ekstremt ydmyg.

Når vores besøg lakker mod sin ende, får vi sagt farvel, og tager bussen hjem. Her står dagen på hvad vi har lyst til indtil vi skal gå til køjs. Vi må frit benytte skolens sportsfaciliteter. På skolen er nemlig badmintonbaner, basketballbaner, bordtennisborde, en løbebane og en fodbold bane.

En par stykker af os vælger at bevæge os mod fodboldbanen, med håbet om at få en fodboldkamp op og stå.

På banen bliver vi mødt af en gruppe kinesere, som er i gang med deres eget spil. Primitivt får jeg taget fat i en af dem og peger på hver af de 2 mål og udtrykker vores ønske om at spille imod dem.

De fanger hurtigt beskeden, og er mere end glade for at spille imod os. Som kampen trækker ud, samles flere og flere kinesiske tilskuer omkring banen og ser på. Til sidst sidder en kæmpe gruppe og ser på.

Efter fodboldkampen (som vi selvfølgelig vandt) bevæger vi os op imod værelserne igen, og får aftenen til at gå med Meyer og musik.


Videoen nedenunder opsummerer kort dagen :)







14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2_Post
bottom of page